Etten-Leur ontmoet tijdens de Burendag op 22 september

Wat is Burendag?

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds, ieder jaar op de 4de zaterdag in september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

 

Etten-Leur ontmoet!

De gemeente stimuleert ook dit jaar deelname aan de Burendag. Uit ervaring zien we dat het veel plezier oplevert, dichtbij huis. Na de succesvolle editie van 2017 zijn nu al weer vele initiatieven in verschillende wijken bij ons bekend. Dus: bewoners, scholen, ondernemers, verenigingen en organisaties: doe (samen) mee! Dat kan al door simpelweg een koffie-uurtje voor elkaar en buurtgenoten te organiseren.

 

Financiële bijdrage

Bij het Oranjefonds kunt u voor uw activiteit een financiële bijdrage aanvragen van maximaal € 450,-.

 

Wilt u tijdens Burendag een van de wijkactiviteiten bezoeken?

Noteer de Burendag dan alvast in uw agenda. En houdt de media en de brievenbus in de gaten voor meer info. De Etten-Leur City App laat ook de Burendag zien.

 

Wilt u zelf iets organiseren?

  • Heeft u hulp nodig, dan kunnen wij u samen met onze wijkpartners ondersteunen. Bijvoorbeeld om te helpen om uw activiteit te promoten. Mail jessica.vansluijs@etten-leur.nl (wijkmanager). Vanaf 6 augustus is zij terug van vakantie.
  • Bedenk een activiteit en meldt u aan bij het Oranjefonds, wie weet krijgt u een financiële bijdrage. U ontvangt dan ook een feestpakket van hen.
  • Vindt inspiratie op de website www.burendag.nl.
  • Geef uw activiteit, tijdstip en de locatie ook door aan gemeente Etten-Leur: jessica.vansluijs@etten-leur.nl. Dan maken we een overzicht ter promotie in heel Etten-Leur en u krijgt van ons goodiebags om uit te delen.

Genoeg redenen om mee te doen met Burendag!

om als vereniging meer leden te werven

om de contacten en de sfeer in de wijken verder te verbeteren

om buurtgenoten die zich eenzaam voelen erbij te halen

om het plezier van culturele- of sportactiviteiten te delen

om meer binding te krijgen met andere verenigingen, organisaties of ondernemers

om u als ondernemer in de buurt te laten zien

Op deze gemeentelijke website houden we u op de hoogte van de toekomstige activiteiten en nieuwsberichten. Kijk onder Vrije Tijd en klik op de banner Burendag 22 september.