Week vol activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag 2018

Rondom de Wereld Alzheimer Dag is er de Week van de dementie van 17 t/m 21 september: Er zijn de hele week activiteiten georganiseerd door de Inspiratietafel Dementievriendelijke gemeente Etten-Leur, in samenwerking met Surplus, Avoord, de bibliotheek, De Achtertuin en de Creatieve werkplaats. 

 

De opening van de week is op maandag 17 september om 14.00 uur in de bibliotheek in de Nieuwe Nobelaer. Daar wordt de Dementheek geopend door wethouder Martin van der Bijl. Je kunt de online training van Samen Dementievriendelijk doen. Ook wordt de music-chair geïntroduceerd: een stoel met muziekmogelijkheden, ontworpen speciaal voor mensen met dementie.

 

Op dinsdag 18 september is van 14.00 – 16.00 uur in de bibliotheek een workshop door de Creatieve Werkplaats. Op woensdag 19 september is er een muziek- en spelevenement in De Achtertuin aan de Hilsebaan 108 in Etten-Leur. Donderdag 20 september, vanaf 19.00 uur vindt het Alzheimer Café plaats in de bibliotheek. Gastspreker is Machgiel Bakker, docent muziekgeschiedenis, muziektherapeut en mede-eigenaar van radio Remember. Ook de wijkzuster en de casemanager dementie zijn aanwezig met informatie.

 

Tot slot speelt vrijdag 21 september theatergroep Nocture om 20.30 uur in de kleine zaal van de Nieuwe Nobelaer. Tijdens de voorstelling maakt u kennis met een ouder echtpaar,  waarvan de vrouw dementerend is. Wat doet het met je als je geliefde Alzheimer krijgt? Een prachtig verhaal, verteld met humor en aangevuld met aanstekelijke, troostrijke liedjes.

Entree € 5,00