Etten-Leurse Koerskaart goed op dreef!

Sinds 1 september speelt Etten-Leur de Koerskaart:  hét gezellige vragenspel voor een goed gesprek over Etten-Leur. De reacties zijn positief! Je kunt op een uniek leuke manier met elkaar van gedachten te wisselen over wonen en werken in onze gemeente. Hoe staat het ermee, sinds de start van dit project? Aan het woord is Jessica van Sluijs, projectleider van de Etten-Leurse Koerskaart.

Iederéén woont graag fijn in Etten-Leur

“Inmiddels zijn we goed op dreef”, vertelt Jessica. “We merken met Team Etten-Leur dat de mensen de Koerskaart gaan herkennen. Ze horen er van anderen over, worden nieuwsgierig. En haken aan bij een openbare speelsessie. Op de website www.wijhoudenvanetten-leur.nl/#agenda kun je zien waar je terecht kunt. Inmiddels zijn er een kleine 15 speeldata geweest. Op de kalender staan er nog ruim 20 en elke dag komen er meer bij”, vertelt ze enthousiast.

Ambassadeurs brengen de Koerskaart verder

Hoe komen jullie aan zoveel mensen die de Koerskaart spelen? “Dat verschilt. We hebben een groeiend aantal ambassadeurs. Inwoners, leerkrachten, buurtpreventieteams of wijkverenigingen die enthousiast zijn geworden en anderen aanmoedigen om ook met een groepje te spelen. Of zelf een avond organiseren. Wij helpen daarbij eventueel met communicatie, een ruimte zoeken en het opstarten van de middag of avond.”

Iedereen doet mee in Etten-Leur

Wat maakt de Koerskaart nou zo bijzonder? Jessica twijfelt geen moment: “We geven iedereen op een leuke en uitnodigende manier de kans om mee te praten over wat hen bezighoudt in Etten-Leur. Niet alleen de gewaardeerde inwoners die de weg weten naar verenigingen, de gemeente en vrijwilligerswerk. Juist ook bijvoorbeeld eenzame ouderen, GGZ-cliënten, jongeren en scholieren. Hun stem is vaak minder duidelijk te horen.” Ze vervolgt: “We zijn enorm trots op het netwerk dat Etten-Leur heeft. Op de mensen die zich inzetten om ook deze mede-inwoners erbij te betrekken.”

Oh jee, nog niet gespeeld? Geen nood!

Nieuwsgierige inwoners die graag een paar gezellige en waardevolle uurtjes willen meemaken, zijn van harte welkom. Tot half november spelen we overal in Etten-Leur de Koerskaart. Inmiddels staat de teller op zo’n 600 spelers. “We hebben de speelperiode tot half november verlengd vanwege de vele aanvragen voor speeldata”, besluit Jessica. “Daarna gaan we snel aan de slag met de resultaten, die we ruimschoots zullen delen met alle inwoners.”

Meer informatie?
 info@wijhoudenvanetten-leur.nl, of via Facebook: WijhoudenvanEtten-Leur.

Je kunt ook bellen naar 14076 en vragen naar Jessica van Sluijs.

Zoeken