Gratis groen en regentonnen tijdens de Week van de Duurzaamheid in Etten-Leur

De Week van de Duurzaamheid in Etten-Leur draait dit jaar om: groen! Groene tuinen, groene daken, groene wanden, niets is gek als het gaat om stedelijk groen. Groen ziet er mooi uit, verhoogt de waarde van je woning en helpt tegen wateroverlast en hitte. Dit is belangrijk omdat we ook in Nederland te maken krijgen met extremere weersomstandigheden. 

Gratis bestrating ruilen voor groen 

Samen met tuincentrum Life & Garden organiseert de gemeente Etten-Leur een inruilactie waarbij inwoners bestrating uit hun tuin gratis in kunnen ruilen voor groen. Per vierkante meter bestrating ontvang je een divers en onderhoudsvriendelijk plantenpakket. Per huishouden kan maximaal vier vierkante meter worden omgeruild.

Wanneer? Zaterdag 14 en zondag 15 oktober bij Life & Garden, Lage Vaartkant 11 te Etten-Leur. Aanmelden kan tot en met 11 oktober door een e-mail te sturen naar groenestad@etten-leur.nl onder vermelding van naam, adres, het aantal vierkante meters en een foto van de huidige situatie. 

Opgelet: De gemeente plaatst een container bij Life & Garden waarin de ingeleverde stenen/tegels verzameld worden. Het is dus de bedoeling dat die ter plekke daadwerkelijk worden ingeleverd.

Win een regenton van 100 liter!

Heb jij al een mooie groene tuin maar nog geen regenton? Stuur jouw foto naar groenestad@etten-leur.nl en maak kans op een regenton van 100 liter ter waarde van €66,90.

Deel jouw idee voor een groenere buurt

Het marktplein in het centrum verandert niet in een bloemenweide met grazende koeien. Da’s wel mooi, maar natuurlijk niet erg praktisch voor de vele activiteiten daar. Maar er zijn zeker verbeterpunten mogelijk in onze plaats. Plekken waar veel bestrating en bebouwing aanwezig is en maar weinig groen. Daarom roepen wij onze inwoners op, om mee te denken over groen in de stad. Waar liggen kansen? wat zijn jouw ideeën voor meer groen in de buurt? Wil je bijvoorbeeld samen met je buren een rij groene daken of geveltuinen aanleggen? Stuur het idee met een foto van de locatie onder vermelding van naam en adres naar groenestad@etten-leur.nl. Wij gaan proberen het beste ingezonden idee samen waar te maken!

Hoe klimaatbestendig is jouw woning? Check het Waterlabel

Bij aanhoudende, hevige regenval is het belangrijk dat het riool niet overbelast wordt. Dit kan namelijk wateroverlast veroorzaken op straat en in huizen. Om dit te voorkomen moet regenwater in de grond kunnen trekken en tijdelijk opgeslagen kunnen worden. Bij woningen moet je dan denken aan maatregelen als een groene tuin, een regenton, een groen dak en afkoppeling van het riool. 

 

Het Waterlabel is vergelijkbaar met het Energielabel voor woningen. Met het Waterlabel kun je zien hoe goed jouw woning en tuin presteren als het gaat om het vasthouden en langzaam afvoeren van regenwater. Presteert jouw woning uitstekend, dan krijg je label A. Presteert jouw woning heel slecht, dan krijg je label G. Hoe klimaatbestendig is jouw woning? Vul de gegevens in en bekijk welk label jouw woning heeft op www.waterlabel.net.
 

Zoeken