Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

In Nederland herdenken we op 4 mei de oorlogsslachtoffers en vieren we op 5 mei dat we in vrijheid leven. Dit jaar is de invulling, vanwege de Corona-maatregelen, nét iets anders dan we gewend zijn.

4 mei
Het Nationaal Comité vraagt alle inwoners van Nederland om op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen. Inwoners van Etten-Leur die de oorlogsslachtoffers graag met een bloem willen eren, kunnen deze op 4 mei vanaf 9.30 uur neerleggen bij het monument aan het Van Bergenplein (Heerma van Vossplantsoen). Om 19.58 uur zullen zo’n 25 trompettisten in Etten-Leur het Taptoe-signaal meespelen. Om 20.00 uur is er in het hele land twee minuten stilte. Direct hierna kunt u via het youtube kanaal van de gemeente Etten-Leur de toespraak van onze burgemeester beluisteren. Ga hiervoor naar www.youtube.com/ettenleur.

Leuk om te weten: het idee voor de livevertoning van het Taptoe-signaal is afkomstig van de Oranjestichting Etten-Leur. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vond dit zo’n goed initiatief dat zij bespelers van blaasinstrumenten in heel Nederland hebben opgeroepen dit voorbeeld te volgen.    

5 mei
Op Bevrijdingsdag vinden er vanwege de Corona-crisis geen evenementen plaats in Etten-Leur. Natuurlijk mag de vlag de hele dag in top!