Dodenherdenking

Op donderdag 4 mei is ook in Etten-Leur Dodenherdenking. We herdenken burgers en militairen die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog tot nu, in het belang van het Koninkrijk der Nederlanden of tijdens vredesmissies van internationale organisaties, zijn gevallen of die zijn omgekomen door oorlogshandelingen en terreur. Inwoners zijn hierbij uitgenodigd om de Dodenherdenking bij te wonen. In het bijzonder wordt er een beroep gedaan op jongeren om deel te nemen.

Om 17.30 uur is er een korte plechtigheid bij de plaquette aan de Van Gogh kerk in aanwezigheid van het Cloveniersgilde, waarnemend burgemeester Verheijen en de leden van de Oranjestichting.

Om 19.15 uur begint de herdenkingsdienst in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein. Van daaruit gaat om 19.45 uur een ‘stille tocht’, naar het gedenkteken in het Heerma van Vossplantsoen aan het Van Bergenplein. Bij het gedenkteken is er een plechtigheid met een toespraak van waarnemend burgemeester Verheijen en met het spelen van koraalmuziek en het Nederlands Taptoe Signaal door Constantia. Het St.Hubertusgilde en Cloveniersgilde houden een erewacht. Iedereen kan na de kranslegging bloemen bij het monument neerleggen.

Speciale aandacht wordt er gevraagd om vanaf 20.00 uur gedurende twee minuten stilte in acht te nemen. Dit geldt vooral voor de herdenkingsplaats aan het Van Bergenplein en naaste omgeving.

Vanaf 18.00 uur tot zonsondergang kunt u de Nederlandse vlag halfstok uithangen.