Wil jij steunouder worden?

Een onbezorgde jeugd is helaas niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Soms kunnen gezinnen wel een steuntje in de rug gebruiken.

Wat is een steunouder?
Als steunouder ben jij de “tante of oom”, de “oma of opa” of de “buurvrouw of buurman” van het kind. Bij jou mag het kind, kind zijn. Sommige gezinnen hebben geen eigen netwerk om op terug te vallen. Als steunouder bied jij het gezin een steuntje in de rug. Dit doe je door één of meerdere kinderen zo af en toe op te vangen.

Wat verwachten we van jou?
Hoe vaak je een kind een gastvrij thuis biedt hangt af van wat jou uitkomt. De match tussen steunouder en vraagouder is maatwerk. Jij, het gezin en de coördinator bespreken welke momenten het beste passen bij de wensen en mogelijkheden.

Hoe gaan we te werk?
Er zijn een aantal voorwaarden om steunouder te kunnen worden. Je moet 21 jaar of ouder zijn. De coördinator komt bij je langs om kennis te maken. We vragen je om een Verklaring Omtrent Gedrag. Deze kun je gratis aanvragen. In een (digi)training kom je meer te weten over het steunouderschap. De coördinator begeleidt de match tussen jou en de vraagouder. Heb jij tijdens het traject vragen? Dan kun je hiermee bij de coördinator terecht.

Aanmelden of meer informatie?
Wil jij meer weten of je aanmelden? Kijk op www.steunouder.nl of stuur een email naar ettenleur@steunouder.nl.