Uitstallingenbeleid aangescherpt

Aan het begin van dit jaar is het uitstallingen beleid van de gemeente Etten-Leur aangescherpt. Uitstallingen die aan de voorwaarden in het beleid voldoen zijn vergunningsvrij geworden. Alleen voor een uitzondering kan een vergunning worden verleend. Dit beleid is op 11 februari 2020 ingegaan. Er is toen afgesproken dat ondernemers drie maanden de tijd zouden krijgen om aan het nieuwe beleid te wennen. Door de coronacrisis is er nog geen controle geweest op reclame uitstallingen. Omdat we in het straatbeeld toch nog veel uitstallingen zien die niet zijn toegestaan gaan we vanaf september 2020 weer intensiever controlereen op uitstallingen. Houd er dus rekening mee dat uw uitstallingen voldoen aan de regels!

De regels kort op een rij:

  • Uitgangspunt: 1 stoepbord of 1 uitstalling met een oppervlakte van maximaal 2m² bij een gevelbreedte van 10 meter (bij een grotere gevelbreedte 1 extra bord of uitstalling)
  • Plantenbakken mits passend binnen de uitstallingsruimte.
  • Plaats: Tegen de gevel.
  • Afmetingen van een stoepbord: 1,50 m hoog en 0.80 m breed. Afmetingen van uitstallingen: 1,80 m hoog en 0,60 breed.

Voor uitstallingen die niet aan de nadere regels voldoen kan een objectvergunning worden aangevraagd. In verband met het straatbeeld kan slechts in beperkte mate meer ruimte geboden worden door middel van het verlenen van een objectvergunning. Maar er kunnen natuurlijk uitzonderingen zijn. Enkele voorbeelden zijn: uitstallingen voor bloemen, planten, groenten en fruit.

Meer informatie kunt u vinden op de gemeentelijke website: Ondernemer > Detailhandel en horeca > Nadere regels plaatsing uitstallingen op openbare plaatsen gemeente Etten-Leur 2020.