Banakker krijgt Keurmerk Veilig en Schoon

Maandag kreeg zwembad de Banakker het Keurmerk Veilig & Schoon van Stichting Zwembadkeur. De accommodatie voldoet daarmee aan alle wettelijke eisen en een set aanvullende kwaliteitseisen die de zwembranche belangrijk vindt voor veiligheid en hygiëne. Wethouder Kees van Aert mocht het keurmerk uitreiken.


Trots

Volgens Jack Aarts,  locatiemanager bij zwembad de Banakker, streeft het zwembad er altijd naar zo goed mogelijk aan alle eisen te voldoen. “We zijn er trots op dat we het Keurmerk Veilig & Schoon  hebben behaald. Het blijft een teamprestatie. Met betrekking tot kwaliteit, veiligheid, gezondheid, welzijn en hygiëne hebben we alles aantoonbaar goed op orde. Kwaliteit, gezondheid, veiligheid, hygiëne en welzijn zijn voor ons belangrijke thema’s waar we continu aan werken. Het keurmerk is voor ons een bevestiging dat we daarin de juiste koers varen.

Betekenis Keurmerk Veilig & Schoon
Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van Zwembad de Banakker aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne, veiligheid, gezondheid en welzijn goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers. Voorbeelden van bedrijfsprocessen zijn concrete gedragscodes voor zwembaden, calamiteitenplannen, toezichtplannen, brandveiligheid en controle van horeca, speeltoestellen en legionellaveiligheid.