Grote belangstelling Zonnepark

Er was veel belangstelling voor deelname in het Zonnepark bij Etten-Leur. Er waren twee  voorlichtingsavonden georganiseerd door Duursaam Etten-Leur en die waren heel snel volgeboekt. Reden voor de organisatie om nog extra voorlichtingsmomenten te organiseren. Natuurlijk volgens de Corona-richtlijnen van het RIVM. Lees verder onder de foto.

Extra voorlichtingsmomenten Zonnepark

De extra voorlichtingsmomenten zijn tijdens de weekmarkt van woensdag 26 augustus en woensdag 2 september. Er is een stand ingericht van 8.30-12.30 uur waar meer informatie ingewonnen kan worden. Graag van te voren aanmelden door uw naam, adres en telefoonnummer te sturen naar secretaris@duursaam-etten-leur.nl. Dank u wel.

Het project

Het project: Langs de A58 verschijnt, met goedkeuring van Rijkswaterstaat, tegen het talud tussen de afritten Etten-Leur en Etten Leur-West, het langste zonnepark van Nederland. Er worden over een afstand van ongeveer 4 kilometer ca. 6.300 zonnepanelen geplaatst. Deze panelen voorzien in de elektriciteitsbehoefte van ongeveer 850 woningen in Etten-Leur. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks aan het elektriciteitsnetwerk van Etten-Leur geleverd.

Inwoners van Etten-Leur kunnen op verschillende manieren deelnemen in dit project: door aanschaf van een aantal zonnepanelen om daarmee eigen stroom op te wekken in het zonnepark, of door het investeren via crowdfunding.

200 gezinnen doen al mee

Al meer dan 200 gezinnen in Etten-Leur nemen deel in het project. Ongeveer 30 % van de panelen zijn gereserveerd, maar er zijn nog mogelijkheden om mee te doen. Laat je informeren op 26 augustus of 2 september. De opening van het zonnepark is naar verwachting in oktober 2020.