Bezoek de Open Monumentendagen op 10 en 11 september

Etten-Leur doet jaarlijks mee met de Open Monumentendagen. Dit jaar is het thema ‘Duurzaamheid’. De monumentale panden zijn open van 11.00 tot 17.00 uur. Er is een mooie fietsroute langs de verschillende monumenten in Etten-Leur. De flyer van de fietsroute kun je 10 of 11 september ophalen bij de twee startpunten: de Van Gogh Kerk aan de Markt 4 via de ingang aan het Raadhuisplein en bij het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein 1. De flyer is ook op te halen bij het Nederlands Drukkerijmuseum aan de Leeuwerik 8. De fietsroute is ongeveer 22 kilometer lang. Deelnemers aan de fietsroute kunnen voor een kopje koffie terecht bij Het Havenhuis. Wie daar een koffie neemt, krijgt er een gratis petit fours bij.

De monumenten
De Van Gogh Kerk aan de Markt 4. Het Raadhuis, Markt 2. Huisje 51 in het Paulushofje aan Markt 51. Museum ‘De Kunst van het leven’ in de Paulushofje, Markt 59. De Kapel in het Oderkerkpark aan de Stationsstraat 28a. Restaurant HavenHuis / De Ster, Geerkade 19. Molen De Lelie, Geerkade 45 (let op: zondag gesloten). Zwartenbergse Molen aan de Zevenbergseweg 23. Het Trouwkerkje, Van Bergenplein 1. Drukkerijmuseum, Leeuwerik 8 in Etten-Leur.

Informatie over de monumenten
Bij verschillende monumenten staan borden met informatie over de cultuurhistorie van het pand. Verder kan men alle informatie vinden op de website van de Heemkundekring Jan uten Houte www.janutenhoute.nl onder activiteiten. Neem ook een kijkje op www.openmonumentendag.nl onder Etten-Leur.

Orgelconcerten
Tijdens de Open Monumentendagen zijn er orgelconcerten in de Van Gog hKerk en in het Trouwkerkje. Er wordt dan gespeeld op de cultuurhistorische Jacobus Zeemansorgels. Deze orgels zijn meer dan driehonderd jaar oud.

Meer informatie
De open monumentendagen worden georganiseerd door de Werkgroep Materieel Onroerend Goed van de Heemkundekring Jan uten Houte, met ondersteuning van KOEPEL, de gemeentelijke marktplaats voor cultuureducatie Etten-Leur. Meer informatie via Julia Bakker: grand@ziggo.nl.