Word jij de nieuwe jeugdburgemeester?

De ambtstermijn van Isabella Leppens zit er bijna op. Dus we zijn op zoek naar een nieuwe jeugdburgemeester! Iemand uit groep 7 die het leuk vindt om in de belangstelling te staan en te spreken voor een grote groep mensen. En die ook een idee heeft wat hij of zij zou willen doen om het in Etten-Leur beter of leuker te maken. Tot maandag 19 september hebben kinderen uit Etten-Leur die nu in groep 7 zitten, de tijd om te reageren en mee te doen. Hoe? Dat lees je op onze website www.etten-leur.nl/jeugdburgemeester.

De drempel is bewust laag gehouden: kinderen hoeven geen lastige sollicitatiebrief te schrijven maar kunnen de vragen beantwoorden in een online aanmeldformulier. Daarnaast maken ze een filmpje waarin ze zichzelf voorstellen en vertellen waarom zij juist de nieuwe jeugdburgemeester moeten zijn en wat ze dan zouden willen doen om Etten-Leur beter of fijner te maken. Ouders en school moeten vooraf toestemming geven om mee te mogen doen.

Taken van de jeugdburgemeester

De jeugdburgemeester neemt deel aan evenementen als de sleuteloverdracht met carnaval, de opening van de kermis, de Boomfeestdag en de Nationale Dodenherdenking. Hij of zij houdt hierbij een korte toespraak. Ook mag de jeugdburgemeester zelf onderwerpen aandragen, die hij of zij belangrijk vindt en waar hij of zij graag aandacht aan wil schenken in de gemeente. De aanstelling van de jeugdburgemeester geldt steeds voor 1 jaar.

Installatie jeugdburgemeester

Op vrijdagmiddag 30 september zijn de sollicitatiegesprekken en wordt ook de nieuwe jeugdburgemeester bekendgemaakt. Daarna volgt op maandagavond 3 oktober de officiële overdracht en wordt de nieuwe jeugdburgemeester geïnstalleerd tijdens een raadsvergadering. Isabella Leppens, de huidige jeugdburgemeester, zal dan haar ambtsketen overdragen aan haar opvolg(st)er. Ken jij -of ben jij- de nieuwe jeugdburgemeester? Reageer dan vóór 19 september!