Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in Etten-Leur

Het Oranje Fonds verraste Wijkvereniging de Grient/Sanderbanken met een Oranje Fonds Buurtcadeau ter waarde van €3.000,-. In een buurt waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met een Buurtcadeau. Zo hebben alle omwonenden langdurig profijt van de Straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties, waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten, zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid in Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Buurtcadeau is hier een voorbeeld van, maar ook Burendag en het investeren in activiteiten en accommodaties.

Op woensdag 19 december ontving Wijkvereniging de Grient/Sanderbanken het Oranje Fonds Buurtcadeau. Daar was de vereniging erg blij mee. “Het buurtcadeau willen wij graag besteden aan het opknappen van ons gebouw. We gaan onder leiding van kunstenaar Geoffrey Wijn met alle vrijwilligers en bewoners uit de wijk schilderijen maken. Het is de bedoeling om het gebouw op te vrolijken en dan een expositie te houden voor alle buurtbewoners. Ook willen wij graag een koffieochtend voor ouderen gaan opzetten, 1 à 2 ochtenden per week. Om zo eenzame ouderen uit hun huis te krijgen. Tevens staat er op de agenda om een meidenavond en een sportmiddag te gaan realiseren,” aldus Monica Hofman van de Wijkvereniging.