Etten-Leur en Breda gaan intensievere samenwerking aan voor afval

Op 16 december tekenden wethouders Kees van Aert van Etten-Leur en Daan Quaars van Breda de overeenkomst voor een meerjarige samenwerking voor het inzamelen van afval. Deze samenwerking loopt tot en met juni 2027.

Voordelen 

Beide gemeenten zien efficiëntie-voordelen en gaan kennis en -ervaringen met elkaar delen. Zo gaan zij samen op weg naar een circulaire gemeente, waarbij grondstoffen opnieuw gebruikt worden en afval steeds een nieuwe grondstof is. Breda en Etten-Leur werken inmiddels al een jaar samen op gebied van afval scheiden en inzamelen. Komende jaren wordt ook samengewerkt op thema’s als afvalcoaching en -handhaving, slimme rijroutes, data-analyses en zwerfafval. 

Nieuwe afvalwagens

Etten-Leur en Breda delen ook kennis en -ervaring bij de aanschaf van vier nieuwe afvalwagens door Etten-Leur. Vanaf volgend jaar rijden die door de gemeente. De aanbesteding hiervoor is al gestart. Deze afvalwagens worden ook in Etten-Leur gestald. Dat scheelt op en neer rijden en dus ook CO2 uitstoot. Voor de inwoners van beide gemeenten verandert er overigens verder niets.