Wijzigingen in Afval voor 2023

Vanaf december wordt het plastic-afval niet meer huis aan huis opgehaald, maar kunt u dit kwijt in de ondergrondse containers bij u in de buurt. Vanaf volgend jaar (2023) kunnen de dagen waarop uw afval aan huis wordt opgehaald veranderen. Dat komt omdat de routes voor de ophaalwagens veranderen. U ziet alle ophaaldagen voor afval ook op de nieuwe website en app: Afval3xbeter.nl. In de app kunt u ook meldingen aanzetten die u een dag van tevoren laten weten welke afval opgehaald wordt.

Voor uw afval betaalt u jaarlijks een vast tarief, de afvalstoffenheffing, en een variabel tarief voor elke keer dat u uw restafval aanbiedt. We hebben goed nieuws voor het jaarlijkse vaste tarief van 2023: dat wordt verlaagd naar €216,12. De rest van de kosten blijven hetzelfde:

  • Uw restafvalcontainer (180L) aan straat is per keer €7,50 en restafval in een ondergrondse container (60L)) is per keer €2,50.
  • De betaalroute van de milieustraat blijft 2x per jaar een halve kuub gratis, daarna €12,50 per halve kuub.
  • Papier, GFT, PBD (plastic), Glas, Textiel en Luiers blijven zonder extra kosten. 

Natuurlijk kan het zijn dat u nog vragen heeft. Dan kunt u ons bereiken via e-mailadres afvalinzameling@etten-leur.nl, telefoonnummer 0800- 333 66 99 of via Afval3xBeter.