DuurSaam Etten-Leur vol energie in februari

Op 21 februari organiseert DuurSaam Etten-Leur een inspirerende bijeenkomst over hoe uw woning gasloos te maken. Pieter Klep, een specialist in energie in woningbouw, vertelt u ook hoe energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Wilt u meer weten over het gasloos maken van uw woning? Kom dan 21 februari naar de Rabobank Etten-Leur aan de Bredaseweg 170. U kunt vanaf 20.15 uur terecht voor een koffie of thee. Van 20.30 - 21.30 uur geeft Pieter Klep zijn presentatie.

De zon komt naar Etten-Leur

Aan de noordzijde van Rijksweg A58 tussen afrit 18 en 19 bij Etten-Leur wordt een zonnepark van ruim drie hectare gerealiseerd. Het zonnepark is uniek in haar omvang met bijna 10.000 panelen en locatie op een aarden geluidswal. Het zonnepark produceert genoeg duurzame energie voor ongeveer duizend huishoudens. Zonnepark A58 is één van de projecten waar DuurSaam Etten-Leur bij betrokken is.

Lokaal opgewekt, lokaal gebruikt, lokaal voordeel

Op maandag 25 februari van 19.30 tot 21.00 uur vindt de tweede informatiebijeenkomst hierover plaats in het Oude Raadhuis aan de Markt 1 in Etten-Leur. Wethouder Van Aert zal de bijeenkomst openen waarna het vergunningsproces wordt toegelicht inclusief de uitkomst van enkele onderzoeken. In twee interactieve sessies wordt onder andere de mogelijkheid toegelicht om zelf zonnestroom op te wekken in het zonnepark. Inwoners uit Etten-Leur kunnen deelnemen in het zonnepark.

Lid worden van DuurSaam Etten-Leur

Wilt u helpen energie te besparen en op te wekken, door en voor inwoners van Etten-Leur, of wilt u meer weten over alle projecten van DuurSaam Etten-Leur? U kunt lid worden: kijk op www.duursaam-etten-leur.nl.