Werk aan Onderwijs

Overheid, ondernemers en onderwijs slaan de handen ineen!

Ieder kind heeft dromen over de toekomst. Werk speelt hierin een belangrijke rol. Al op jonge leeftijd wordt van kinderen verwacht dat zij keuzes maken die bepalend zijn voor hun toekomst op de arbeidsmarkt. Maar hebben zij wel een goed beeld van welke bedrijven en beroepen bij elkaar horen, en wat die functies precies inhouden?

 

Project Werk aan Onderwijs

Er zijn in Etten-Leur en Rucphen bedrijven die in de toekomst veel behoefte hebben aan goede beroepskrachten. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat vraag en aanbod op de arbeidsmarkt dichterbij elkaar komen? Alle deelnemers aan het project willen vanuit de praktijk slimme verbindingen maken, om leerlingen eerder en meer in contact brengen met het (lokale) bedrijfsleven. En de eerste resultaten zijn positief! Overheid, Onderwijs en Ondernemers sloegen ruim 2 jaar geleden de handen in één om te werken aan concrete en praktische oplossingen. Sinds die tijd zijn er vele activiteiten geweest en staat er ook voor het komende jaar voor ruim 525 leerlingen weer genoeg op de planning en worden zo’n 70 lokale bedrijven betrokken.

 

Logowedstrijd

Om dit project letterlijk nog zichtbaarder te maken, ontwierpen koppels van leerlingen van de KSE en het Munnikenheide College logo’s voor dit project. De ingezonden logo’s werden gepresenteerd bij een van de deelnemende lokale bedrijven: Rabobank West-Brabant Noord. Burgemeester Miranda de Vries maakte, uit de mooie en originele ontwerpen, de winnaars bekend: Isa en Mirre. Hartelijk gefeliciteerd.