Informatie over pasfoto’s en langere geldigheid van verlopen rijbewijzen

Via onze Live Chat krijgen we regelmatig vragen over het maken van pasfoto's voor bijvoorbeeld een rijbewijs of paspoort. En over het langer geldig zijn van een verlopen rijbewijs. Daarom zetten we graag die informatie op een rijtje.


Je kunt op de volgende locaties in Etten-Leur een pasfoto laten maken volgens de eisen die daarvoor gelden (en opgelet: een pasfoto mag niet ouder zijn dan 6 maanden):

  • Sprintphoto (in het overdekte winkelcentrum).
  • Putsies, Bisschopsmolenstraat 112 (alleen op zaterdag van 12.00 - 16.00 uur).

 

Rijbewijzen zijn tijdelijk langer geldig vanwege corona. Rijbewijzen die tussen 1 december 2020 en 1 maart 2021 verlopen, blijven tot 1 maart 2021 geldig binnen Nederland. Bel tegen 1 maart voor het maken van een afspraak voor vernieuwing.

 

Daarnaast blijven rijbewijzen die al verlopen zijn tussen 1 februari 2020 en 30 november 2020 tot 9 maanden na de verloopdag geldig binnen Europa. Hierdoor blijf je met een verlopen rijbewijs verzekerd en krijg je geen boete bij controle. Deze regeling geldt ook voor Nederlandse rijbewijzen met een geldigheid van slechts 1 of 3 jaar als gevolg van een medische aandoening. Het verlopen rijbewijs geldt niet als identificatiemiddel, behalve voor zorginstellingen.