Hulplijnen in Etten-Leur

Het zijn spannende tijden door het coronavirus. Onder anderen oudere mensen, mensen met een beperking, alleenstaanden en hulpbehoevenden hebben het zwaar. In de gemeente Etten-Leur is een aantal platformen waar je terecht kunt met allerlei vragen maar ook voor een luisterend oor. Hieronder een aantal initiatieven op een rij.

 

Nieuwe Nobelaer

Lukt het beeldbellen niet en kan je wel wat hulp op afstand gebruiken? Dan staan we je graag telefonisch te woord van maandag t/m vrijdag tussen 10 en 12 uur.

Tel.nr. 076 - 504 52 00 of kijk op www.nieuwenobelaer.nl

 

Taalhuisspreekuur

Wil je (beter) Nederlands leren of leren omgaan met een computer, smartphone of internet? Neem dan contact op met Taalhuis Etten-Leur voor iedereen die met zijn taalvaardigheid of digitale capaciteiten aan de slag wilt. Taalhuis Etten-Leur is een belangrijke ontmoetingsplek voor mensen die hun taalvaardigheid willen verbeteren in de bibliotheek van cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer. Mensen met die moeite hebben met lezen en schrijven, worden geholpen met hun taalvaardigheid of digitale vaardigheden zoals internetbankieren. Samen met de gemeente Etten-Leur geeft cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer vorm aan samen lezen, schrijven en nu dus ook beeldbellen.

Tel.nr. 076 - 504 52 00 of kijk op www.nieuwenobelaer.nl/bibliotheek/taalhuis

 

Etten-Leurvoorelkaar

Etten-Leurvoorelkaar brengt vrijwilligers, particuliere hulpvragers en organisaties binnen de gemeente bij elkaar. Zo vormt Etten-Leurvoorelkaar een schakel tussen mensen en organisaties. Door hen met elkaar in contact te brengen, komen vraag en aanbod van vrijwilligerswerk samen.

Tel.nr. 076 - 501 64 50 of kijk op www.etten-leurvoorelkaar.nl

 

Meedenkcoach

De meedenkcoaches luisteren en denken mee met vragen waar je zelf niet aan uitkomt. Zij maken je wegwijs in de wirwar van regels en instanties binnen de gemeente Etten-Leur. Hulp is gratis en blijft anoniem.

Tel.nr. 076 - 504 77 34 of kijk op www.meedenkcoach.nl

 

Facebookpagina Coronahulp Etten-Leur
Een pagina op Facebook, gestart door en voor Etten-Leurenaren in deze bijzondere tijd. Heb je hulp nodig of kun je hulp geven? Zet je oproep dan op de pagina:
 www.facebook.com/groups/CoronaHulpEttenLeur

 

Delen is lief!

Is de informatie op deze pagina niet voor jou van toepassing maar misschien wel voor een familielid, je buren, een kennis of iemand anders? Bezorg hem of haar dan deze pagina via de brievenbus of hang het bijvoorbeeld op in de gemeenschappelijke ruimte van jouw wooncomplex zodat je ook anderen attendeert op de mogelijkheden om met elkaar in contact te blijven.

 

Deze lijst is niet volledig. Volgende week brengen we weer een aantal initiatieven en instanties voor het voetlicht. Heeft u nog tips of suggesties? Stuur een bericht naar communicatie@etten-leur.nl