Afsluiting Roosendaalseweg bij het stadskantoor voor het vernieuwen van het energiedak

Donderdag 24 en vrijdag 25 januari worden de 84 zonnepanelen (= de pv-installatie) op het dak van het stadskantoor vernieuwd. De huidige installatie dateert uit 2004 en is aan vervanging toe. Bij de aanschaf was het één van de eerste grote pv-installaties in Nederland. Nu wekt het nog maar een klein deel van het oorspronkelijke vermogen aan elektriciteit op. Anno 2019 zijn zonnepanelen de normaalste zaak van de wereld geworden. We gaan ons oude systeem vervangen én uitbreiden naar de maatstaven van nu. We kunnen straks ook direct bekijken en volgen wat de panelen van zonsopgang tot zonsondergang opleveren.

Afsluiting Roosendaalseweg bij het stadskantoor

Om de plaatsing van de 180 panelen mogelijk te maken, komt er een hijskraan op de Roosendaalseweg ter hoogte van het stadskantoor. Het straatgedeelte tussen de Bisschopsmolenstraat en de hoofdingang van het stadskantoor is dan afgesloten voor het verkeer. Daarnaast is de stoep naast het stadskantoor afgesloten voor voetgangers. Het stallen van fietsen kan daar dan ook tijdelijk niet.

Wanneer is de afsluiting?

  • Op donderdag 24 januari zijn van 7.00 tot 17.00 uur zowel het genoemde straatgedeelte van de Roosendaalseweg als de stoep naast het stadskantoor afgesloten.
  • Op vrijdag 25 januari is het genoemde straatgedeelte van de Roosendaalseweg afgesloten van 13.00 tot 20.00 uur. De stoep naast het stadskantoor is afgesloten van 7.00 tot 20.00 uur.

De omleidingsroute via Bisschopsmolenstraat / Rode Poort - Beiaard - Roosendaalseweg is met borden aangegeven. Op die manier zijn de parkeergelegenheden in de Bisschopsmolenstraat en bij het stadskantoor gewoon bereikbaar. De stoep aan de zuidkant van de straat bij het gebouw Lumenstate, blijft wel beschikbaar voor voetgangers en voor fietsers met de fiets aan de hand.