Bouw Zonnepark De Banakker gestart

Deze week is men begonnen met het plaatsen van zonnepanelen op het dak van zwembad De Banakker. In totaal worden 194 zonnepanelen op het dak gelegd en aangesloten op het elektriciteitsnet. Daarmee wordt duurzame energie opgewekt. Dit project wordt door Energie Coöperatie DuurSaam Etten-Leur uitgevoerd met subsidie van het Ministerie. Het dak van het zwembad is door Gemeente Etten-Leur beschikbaar gesteld. Gemeente Etten-Leur stimuleert met dit project inwoners om schone energie te werken. Dit geldt met name voor inwoners die zelf geen zonnepanelen kunnen plaatsen op de eigen woning en dus geen mogelijkheid hebben om zelf energie op te wekken.

 

 

Vervolg Zonnepark - deelnemen

Voor het Zonnepark op het zwembad zijn alle certificaten vergeven, maar er komen nieuwe certificaten beschikbaar als de constructie van het dak van de brandweerkazerne geschikt is. Dat wordt momenteel onderzocht. DuurSaam werkt momenteel aan een derde zonnedak dat beschikbaar zal komen op een boerenschuur aan de Haansberg in de tweede helft van 2022. Het is mogelijk voor inwoners van Etten-Leur om deel te nemen aan deze collectieve zonnedaken. Door je in te schrijven kom je op de wachtlijst. Volgorde van binnenkomst is leidend.

Inschrijven kan op https://www.duursaam-etten-leur.nl/zonneparken.html. Heeft u nog vragen? U kunt een email sturen naar secretaris@duursaam-etten-leur.nl.