Alzheimer Café Etten-Leur

 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, in welke vorm dan ook, maar ook voor hun partner, familie, mantelzorgers, hulpverleners en andere belangstellenden. Tijdens een bijeenkomst van het Alzheimer Café krijgt u meer informatie over dementie, kunt u uw vragen stellen aan deskundigen en kunt u lotgenoten ontmoeten.


Wanneer

De volgende ontmoeting is op donderdag 19 januari. Het thema van de avond is ‘De notaris’ . Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. U bent welkom vanaf 19.00 uur.


Thema ‘De notaris’
Omdat iemand met dementie de bekwaamheid om zelf alle beslissingen te nemen geleidelijk aan verliest, moet voor elk moment en elke specifieke situatie worden gekeken naar de wilsbekwaamheid van de betreffende persoon. Zo kan iemand bijvoorbeeld wilsonbekwaam zijn om zijn testament te wijzigen of te beslissen in een verpleeghuis te gaan wonen (hij/zij ziet niet in dat het thuis niet meer gaat). Er zijn veel situaties die ingewikkeld worden door de beperkingen die de dementie met zich mee brengt. Welke rol kan de notaris hierin spelen en wat zijn er voor adviezen en tips voor u als familielid/mantelzorger. Notarieel jurist en executeur Jacqueline Trouw kan ons er meer over vertellen.

 

Waar
Het Alzheimer Café is in ’t Warm Hart van Kloostergaard, Bisschopsmolenstraat 272, 4876 AS, Etten-Leur. Het parkeren en de toegang zijn gratis.


Vragen?
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u deze stellen aan Marion van Oerle via mvanoerle@outlook.com of via 06-20053165. Aanmelden hoeft niet meer maar mag natuurlijk wel.