Renovatie Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel

Rijkswaterstaat renoveert in 2023 de Haringvlietbrug en in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel. Beide bouwwerken in de A29 zijn gebouwd in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Installaties en systemen zijn

aan het einde van hun technische levensduur en moeten worden vervangen: 

 

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

In bovenstaande tabel vind je de belangrijkste en grootste afsluitingen terug. Daarnaast zijn er in 2023 ook diverse weekend- én nachtafsluitingen van zowel de Haringvlietbrug als de Heinenoordtunnel. Kijk voor de gehele planning op: www.rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel en www.rijkswaterstaat.nl/renovatieharingvlietbrug.

 

De impact van de werkzaamheden is groot. Als we samen Zuid-Holland en West-Brabant bereikbaar willen houden tijdens de geplande wegwerkzaamheden moet zo’n 25 tot 35% van het verkeer ‘van de weg af’ om de rest van het verkeer te kunnen laten doorstromen.

 

Hoe blijft jouw organisatie goed bereikbaar tijdens de werkzaamheden?

Er zijn gelukkig alternatieven. Door je medewerkers te helpen om op een ander tijdstip te reizen, te carpoolen met collega’s, vaker thuis te werken of te gaan fietsen, kunnen we files vermijden. Minder hinder ondervinden van deze werkzaamheden? Je hebt veel zelf in de hand. Praat met het Brabant Mobiliteitsnetwerk over slimme alternatieven en de impact op jouw bedrijf en bereid je samen met andere werkgevers in West-Brabant goed voor. Neem contact op via annemieke@brabantmobiliteitsnetwerk.nl of 06-38171611.