Maak het inbrekers niet te makkelijk

Gaat u deze zomer op vakantie of lekker een dagje weg? Probeer een inbraak in uw woning te voorkomen, want inbrekers gaan niet met vakantie.

Dagje weg? Deur op slot!
Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een inbreker kan dan eenvoudig uw huis binnenkomen. Leg geen kostbare spullen in het zicht en sluit de deuren en ramen goed af als u een dag op pad gaat. Maar ook als u maar heel even naar de buren gaat, een boodschap doen of boven bent. Kies er dan voor om alles af te sluiten. Geef inbrekers geen kans.

Op vakantie? Licht de buren in!
Uw vertrouwde buren kunnen u helpen om een oogje in het zeil te houden en om de woning een bewoonde indruk te geven. Dit kan door de post weg te halen, de planten water te geven, hun auto eens op de oprit te zetten, de gordijnen af en toe te sluiten en weer te openen.

Bel 112 bij een verdachte situatie
Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie direct de politie bellen via telefoonnummer 112. Denk bijvoorbeeld aan glasgerinkel of gestommel in uw huis terwijl u er niet bent. Of bij het zien van onbekende personen in uw tuin of bij uw voordeur. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Politiekeurmerk Veilig Wonen
Goede sloten en het oplettende gedrag van uzelf en uw buren, kan voor wel 90 procent minder kans op een inbraak zorgen. De erkende Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)- bedrijven die door het hele land zijn gevestigd, geven u graag deskundig advies over goed hang- en sluitwerk. Kijk op www.politiekeurmerk.nl.