Deeltaxi MB zoekt chauffeurs

Tijdens de coronacrisis is het taxivervoer grotendeels stil komen te liggen. Taxibedrijven hebben in die periode noodgedwongen afscheid genomen van veel chauffeurs. Inmiddels nemen de ritaanvragen voor deeltaxi weer toe. Helaas heeft de kwaliteit van het vervoer momenteel te lijden onder het tekort aan personeel. De taxibedrijven doen er alles aan om nieuwe chauffeurs te werven, maar dat loopt moeizaam door de schaarste aan personeel (niet alleen in de taxibranche). De medewerkers doen binnen de mogelijkheden hun uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

 

Wat kunt u doen?

Om de overlast voor reizigers zo veel mogelijk te beperken, vragen ze om uw medewerking:

  • Reserveer uw ritten zo tijdig mogelijk.  Hoe eerder u aangeeft wanneer u wilt reizen (liefst vier uur van tevoren of nog eerder), hoe beter de rit voor u ingepland wordt.
  • Plan uw ritten zoveel mogelijk buiten de spits.  Reis zo veel mogelijk buiten de spitsuren. De ochtendspits loopt op doordeweekse dagen van 7.30 tot 9.30 uur. De middagspits van 15.00 tot 16.30 uur (op woensdag van 12.00 tot 13.30 uur). Op die tijden rijden veel chauffeurs klanten naar school (leerlingen) of dagbesteding en zijn ze niet inzetbaar voor deeltaxi. Buiten de spits is de kans op vervoer zonder vertraging veel groter. Als u een rit inboekt op een druk moment in de spits, kan de telefonist(e) u vragen of u op een ander, rustiger tijdstip wilt reizen. 
  • Meld een rit af als u niet reist. Wanneer u geen gebruik maakt van uw gereserveerde of vaste rit, meld deze dan op tijd af bij PZN. Bedankt voor uw begrip en medewerking.