Alzheimer Café Etten-Leur

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, maar ook voor hun partner, familie, mantelzorgers, hulpverleners en andere belangstellenden. Tijdens een bijeenkomst van het Alzheimer Café krijgt u meer informatie over dementie, kunt u uw vragen stellen aan deskundigen en kunt u lotgenoten ontmoeten.

 

Wanneer

Iedere derde donderdag van de maand. De volgende ontmoeting is op donderdag 20 juni. Het thema van de avond is ‘Als thuis wonen eigenlijk niet meer gaat’. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. U bent welkom vanaf 19.00 uur. Marloes Graumans, relatiebeheerder van het Cliënten Service Bureau, is gastspreker.

 

Thema

Ondanks de inzet van de naaste omgeving kan de verzorging van iemand met dementie op een gegeven moment te zwaar worden. Ook kunt u als verzorger ernstig ziek worden. Heeft u wel eens het gevoel dat het thuis echt niet meer gaat? Waar liggen uw grenzen? Is een opname misschien beter voor de naaste? Voor de familie is de beslissing om hun naaste te laten opnemen vaak erg moeilijk. Een lastige en verdrietige beslissing, vol dilemma’s en vaak ook schuldgevoel. Hoewel u hier misschien liever niet aan denkt, is het belangrijk al in een vroeg stadium de voor- en nadelen van verschillende mogelijkheden en voorzieningen op een rijtje te zetten, zodat u niet in een acute situatie hoeft te beslissen.

 

Waar

Het Alzheimer Café is in ’t Warm Hart van Kloostergaard, Bisschopsmolenstraat 272, 4876AS, Etten-Leur. Het parkeren en de toegang zijn gratis, evenals het eerste kopje koffie en/of thee.