Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners

De gemeente regelt en organiseert veel zaken voor u als inwoner. Maar hoe werkt een gemeente eigenlijk, hoe zit het met de gemeentefinanciën en hoe loopt de besluitvorming? En nog belangrijker, heeft u invloed op deze besluitvorming?

Voor het antwoord op deze vragen organiseert de gemeente Etten-Leur, samen met Zundert, Moerdijk en Halderberge, de cursus Politiek Actief voor inwoners. Tijdens 4 bijeenkomsten wordt een aantal onderwerpen behandeld, is er een speeddate met raadsleden en een training overtuigend debatteren. Tot slot zijn de deelnemers aanwezig bij een besluitvormende raadsvergadering. In Etten-Leur is deze op 4 november.

Wilt u meer weten over de gemeente of heeft u interesse om politiek actief te worden, meld u dan voor 20 juni aan  via griffie@etten-leur.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffier van de gemeenteraad via wim.voeten@etten-leur.nl of kijk op de  website www.etten-leur.nl in de rechter nieuwskolom voor het programma, de data en de onderwerpen. De cursus wordt verzorgd door: ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat / www.prodemos.nl