Zwerfvuil actie op 23 maart

Zwerfvuil is voor iedereen een doorn in het oog.  Het zorgt voor stankoverlast, een verwaarloosde aanblik van de omgeving en het geeft een onveilig gevoel bij de inwoners. Zwerfvuil is ook een aanslag op de natuur. De bodem wordt vervuild en de dieren die ervan eten krijgen plastic verpakkingen binnen.

Doet u mee aan de Landelijke Opschoondag?

Op 23 maart, tijdens de Landelijke Opschoondag 2019, starten we om het zwerfafval op te ruimen.

Om 09.30 uur verzamelen we bij Het Turfschip. Ook bij het nieuwe appartementencomplex aan de Juvenaatlaan wordt er door de bewoners om 10.00 uur gestart met een opschoon actie. Wanneer u vanaf andere locaties wilt beginnen, is dit uiteraard geen probleem! Als u dit meldt bij de gemeente Etten-Leur, dan kunnen wij faciliteren in grijpers, handschoenen en vuilniszakken. Voor koffie en iets lekkers wordt gezorgd.

Landelijke Opschoondag

De Landelijke Opschoondag is een leuke en laagdrempelige manier om meer bewustzijn rondom zwerfafval te creëren. Bewoners en buurtcentra maken op deze dag samen de buurt schoon. Zo levert de Landelijke Opschoondag , naast een schone omgeving, ook veel gemeenschapsgevoel en gezelligheid op. Het is ook een mooi evenement om aandacht te vragen voor een schoon Etten-Leur.

Natuurlijk helpt de gemeente mee met het opruimen van het zwerfafval. En we waarderen de inzet van iedereen! Doet u mee?