Kaart: Waar in jouw buurt komt een laadpaal

Als je elektrisch wilt rijden, wil je vast ook weten waar al die palen staan en komen. We kregen daar veel vragen over. Daarom maakten we een kaart met laadpalen. De kaart is te vinden op www.etten-leur.nl. Laadpalen voor elektrische auto's (aanvragen) - gemeente Etten-Leur

Waarom deze kaart?
Wanneer je kiest voor een elektrische auto, wil je die ook kunnen opladen. Dan is het handig om te weten of er een laadpaal in de buurt is. Op de kaart voer je jouw adres in en zie je direct welke laadpalen er in de buurt zijn of komen. Bij palen die nog moeten komen staat ook gelijk wanneer je de paal ongeveer kan verwachten. We werken de gegevens op de kaart maandelijks bij.

Meer laadvakken
Bij veel laadpalen werd één laadvak aangewezen. Dat is op straat zichtbaar door een pijltje onder het bord van de laadplek. Er reden minder mensen elektrisch, dus één laadvak was genoeg. Het is nu een stuk drukker met elektrische auto’s. Daarom willen we bij alle laadpalen het tweede laadvak ook aanwijzen. Daar maken we nu een verkeersbesluit voor. Als dat ter inzage ligt vermelden we dat in de Etten-Leurse Bode, op de website en op onze sociale media. U kunt dan bezwaar maken.

Het laadpaalaanbod in Etten-Leur
Etten-Leur heeft nu ongeveer 65 laadpalen. In 2024 zijn dat er meer dan 100. Dat komt omdat Vattenfall veel nieuwe laadpalen in Etten-Leur plaatst. Daarnaast zijn er bestaande laadpalen van Allego en Park ’n Charge. Op de paal en op de kaart staat aangegeven welke laadpaal van welke aanbieder is.