Dodenherdenking op 4 mei

De Dodenherdenking op zaterdag 4 mei wordt in Etten-Leur gehouden bij het herdenkingsmonument in het Heerma van Vossplantsoen aan het Van Bergenplein. We herdenken dan de burgers en militairen, die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog tot nu, in het belang van het Koninkrijk der Nederlanden of tijdens vredesmissies van internationale organisaties, zijn gevallen of die zijn omgekomen door oorlogshandelingen en terreur. U bent welkom om deze herdenking bij te wonen.  In het bijzonder nodigen wij de jongeren uit om hierbij aanwezig te zijn.  


Programma

De herdenking begint om 19.15 uur in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein. Vandaar gaat om 19.45 uur een ‘stille tocht’, naar het gedenkteken in het Heerma van Vossplantsoen. Daar wordt een toespraak gehouden door burgemeester Miranda de Vries. Constantia speelt koraalmuziek en het Nederlands Taptoe Signaal. De erewacht wordt gehouden door het St.Hubertusgilde en het Cloveniersgilde. Na de kranslegging is er voor iedereen gelegenheid om bloemen bij het monument neer te leggen.


Twee minuten stilte

Om 20.00 uur houden we twee minuten stilte. We roepen iedereen op om daar aan mee te doen en om daarmee rekening te houden. Dit geldt vooral bij en rondom het herdenkingsmonument. Vanaf 18.00 uur tot zonsondergang mag u de Nederlandse vlag halfstok uithangen.