Kent u iemand die een lintje verdient?

Ter gelegenheid van Koningsdag ontvangen elk jaar mensen een koninklijke onderscheiding. Ook door het jaar heen kunnen er gelegenheden zijn, waarbij iemand uit handen van de burgemeester een decoratie uitgereikt krijgt. De burgemeester van Etten-Leur is er alert op om verdienstelijke inwoners voor te dragen bij Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Het is daarom belangrijk te weten wie er mogelijk in aanmerking komen voor een koninklijke onderscheiding. Kent u iemand?

 

Indienen voorstellen uiterlijk 1 juli

Voorstellen voor Koningsdag 2021, kunt u indienen tot 1 juli 2020 bij de burgemeester van Etten-Leur. Als u een persoon voordraagt, is het belangrijk om daarbij zoveel mogelijk belangrijke gegevens van de betreffende persoon op schrift mee te sturen. Heeft u een voorstel voor een andere datum in het jaar? Houdt u dan rekening met een behandeltijd van vijf maanden.

 

Bijzondere verdiensten

Er gelden landelijk dezelfde regels voor toekenning van een onderscheiding. De nadruk ligt hierbij op de bijzondere verdiensten of prestaties van de betreffende persoon. Wat de kandidaat in een betaalde functie deed, telt daarbij als aanvullend element mee.

 

Informatie en vragen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om iemand voor een koninklijke onderscheiding voor te dragen en hoe u dit kunt doen? Neem dan gerust contact op met Mariëtte van Dueren den Hollander of Lea van den Broek van de afdeling Concernondersteuning. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 14 076. Het is belangrijk eerst met hen te overleggen voordat u een decoratievoorstel indient. Op de website www.lintjes.nl vindt u ook informatie over koninklijke onderscheidingen.