Postcoderoosproject - Zonnepanelen dak brandweerkazerne

Inwoners en bedrijven van Etten-Leur kunnen deelnemen in het ‘Postcoderoosproject’ via de zonnepanelen op het dak van Brandweerkazerne De Wipakker. Energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur kreeg onlangs een subsidie toegezegd van het Ministerie van Economische Zaken. Daarmee kan gestart worden met de aanleg van zonnepanelen op het dak van de Brandweerkazerne.

 

Vervolg Postcoderoosproject - Zelf energie opwekken

Dit is het tweede project in Etten-Leur waar inwoners die zelf geen zonnepanelen kunnen of willen plaatsen op de eigen woning, toch de mogelijkheid krijgen om zelf energie op te wekken. Gemeente Etten-Leur stimuleert met dit project inwoners en bedrijven om met schone energie te werken. Uiteindelijk is het de bedoeling om besparing in de CO2 uitstoot te bereiken. Gemeente Etten-Leur stelt het dak van brandweerkazerne beschikbaar en DuurSaam Etten-Leur zorgt voor aanleg, onderhoud en exploitatie.

 

Wil je deelnemen in het Postcoderoosproject?
Het Postcoderoosproject loopt erg goed. Voor dit nieuwe zonnepark zijn ongeveer 200 panelen beschikbaar en daarvan zijn er zon 70 % gereserveerd. Aanmelden gebeurt op basis van volgorde van binnenkomst van aanmelding. Ook huurders kunnen meedoen. Om deel te nemen in dit project moet je lid zijn van DuurSaam Etten-Leur (lidmaatschap kost € 10,-- per jaar) en dien je een postcode in de gemeente Etten-Leur te hebben.

Aanmelden
Aanmelden kan via www.duursaam-etten-leur.nl/zonnepark-de-banakker.html. Je kunt je vragen stellen via e-mail secretaris@duursaam-etten-leur.nl of je kunt bellen naar: 06-21533407. Als alle zonnepanelen van dit zonnepark voorzien zijn, dan schrijf je automatisch en vrijblijvend in voor volgende projecten. Toewijzing gebeurt op basis van de volgorde van aanmelding.

Nieuwe daken voor nieuwe projecten gezocht

DuurSaam Etten-Leur wil meerdere projecten (zonnedaken) realiseren in Etten-Leur. Voor deze projecten worden geschikte daken gezocht. Op die daken moeten ongeveer 200 panelen geplaatst kunnen worden. Dat vraagt om een dakoppervlak van ongeveer 400 m2. Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Of wil je jouw dak aanmelden? Stuur een email naar secretaris@duursaam-etten-leur.nl.