Werving voor Duurzaamheidsadvies aan bedrijven

Duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen: waar begin je? Wat is er mogelijk? Wat levert het op? Gemeente Etten-Leur gaat in een pilot bedrijven ondersteunen die hiermee aan de slag willen. Ook willen we verder kijken dan alleen energie. Zo kunnen we samen zorgen dat u ook voorbereid bent op de toekomst. Want ook klimaatverandering en biodiversiteit worden steeds belangrijker in Nederland.

 

Daarom bieden wij ondernemers de gelegenheid om deel te nemen aan een bezoek van een duurzaamheidsteam. Het duurzaamheidsteam kijkt naar de mogelijkheden voor uw bedrijf om te besparen op energiegebruik, zelf energie op te wekken, water te besparen, hergebruiken en opslaan en naar kansen voor vergroening en biodiversiteit rond het pand. Wellicht liggen er ook kansen voor duurzame mobiliteit en circulariteit.

 

En het belangrijkste: wat leveren de maatregelen op? Na bezoek van het duurzaamheidsteam krijgt u een overzichtelijk adviesrapport met een advies voor zowel de korte als lange termijn. Er is in deze pilot, met een volledig nieuwe aanpak, ruimte voor maximaal tien bedrijven. Wanneer deze pilot is geëvalueerd, wordt besloten of het project vervolg krijgt en het aantal beschikbare bezoeken wordt uitgebreid.

 

Het project is een samenwerking tussen Gemeente Etten-Leur, Orbis en Senergy.

Als u zich aan wilt melden of meer informatie wilt ontvangen kunt u contact opnemen met marianne.nobel@etten-leur.nl. Aanmelden voor dit project kan tot en met 26 november a.s.

 

Bedrijven op Vosdonk kunnen binnenkort ook deelnemen aan het project ‘De Grote Oogst’ vanuit VNO-NCW en de provincie Noord-Brabant. Hierbij gaat het om duurzame ontwikkeling voor het bedrijventerrein als geheel. Voor meer informatie over dit project kun je contact opnemen met Krist Dekkers van VNO-NCW via k.dekkers@samenmeerrealiseren.nl.