85 bladkorven in de wijken

Deze week komen er in de wijken van Etten-Leur weer 85 bladkorven. Ze komen op plekken in straten, parken en plantsoenen waar veel  grote bomen staan. Want daar is de overlast van herfstbladeren het grootst.

 

Bewoners aan zet

In de bladkorven kunnen de wijkbewoners bladeren doen, die van de bomen in het openbaar gebied afvallen. Ze zijn niet bedoeld voor ander groen- en tuinafval. Als rondom de bladkorven alle bomen en struiken bladvrij zijn en er ook geen bladeren meer liggen, worden de bladkorven weer weggehaald. Een bladkorf die weinig wordt gebruikt (of die wordt gevuld met ander groenafval), gaat naar een andere locatie.

 

Bladopruimdag

Op 5 november is er in het Oderkerkpark in de wijk Centrum Oost een Bladopruimdag. Leerlingen van IKC De Vincent gaan samen met de wijkvereniging daar de bladeren opruimen. Die bladeren worden op hun beurt weer gebruikt als compost in de Samentuin Van Gogh.

De wijk wordt hierdoor netter en veiliger. Daarnaast is het natuurlijk gezellig om met elkaar bezig te zijn in de eigen wijk. Als u ook een Bladopruimdag wilt organiseren in uw wijk of straat, laat het ons dan even weten via tel. 14076. De gemeente heeft namelijk bladharken beschikbaar die u voor deze activiteit kunt lenen.