Danu Acs is de nieuwe jeugdburgemeester

Vorige week maakte burgemeester Miranda de Vries bekend dat Danu Acs is gekozen tot de nieuwe jeugdburgemeester van Etten-Leur. De 9-jarige Danu zit op basisschool De Springplank. Hij houdt van voetballen en van buitenspelen. Als jeugdburgemeester wil hij zich er daarom voor inzetten dat kinderen meer buiten spelen. Daarvoor heeft Danu het idee dat er vaker een Buitenspeeldag wordt gehouden. Als jeugdburgemeester organiseert hij die dan graag mee. Hij ergert zich aan zwerfafval, hondenpoep en stoplichten die lang op rood staan. Daarover wil Danu als jeugdburgemeester graag meedenken voor een oplossing.

Burgemeester Miranda de Vries installeert onze jeugdburgemeester op 5 november tijdens een vergadering met leden van de gemeenteraad. Dan wordt er ook afscheid genomen van Indy van Dongen, de huidige jeugdburgemeester van Etten-Leur.

Met de jeugdburgemeester wil Gemeente Etten-Leur de betrokkenheid van de jeugd vergroten en  kennis laten maken met democratie. Gefeliciteerd Danu en veel succes.