Activiteiten Week van Lezen & Schrijven 6 t/m 12 september

Tijdens de Week van Lezen & Schrijven zijn er in de bibliotheek een aantal doorlopende activiteiten. Voor deze activiteiten geldt dus geen vaste dag of tijdstip. Zo kun je een filmpje bekijken over laaggeletterdheid, zijn er bij de bibliotheek en het stadskantoor inleverpunten voor moeilijke brieven en ervaar je tijdens een Digi-Taalexpeditie hoe het is om laaggeletterd te zijn. Genoeg redenen om gedurende deze week een bezoekje te brengen aan de bibliotheek! 

Daarnaast kun je deelnemen aan onderstaande activiteiten.

Walk & Talk op maandag 6 september 10.00 – 11.30 uur

Een wandeling met leefstijlcoach Ron Bekker, speciaal voor werkzoekenden. Graag aanmelden.

Taalcafé in wijkgebouw de Gong op dinsdag 7 september 10.00 – 11.30 uur

Tijdens het Taalcafé in wijkgebouw De Gong (Trompetlaan 42) leer je andere mensen kennen en oefen je de Nederlandse taal. Het Taalcafé is een samenwerking van Nieuwe Nobelaer en Vluchtelingenwerk. Aanmelden niet nodig.

Digiworkshops op donderdag 9 september om 13.30 uur en om 14.45 uur

Om 13.30 uur: Wat is een podcast? En Whatsappen, hoe doe je dat?
Om 14.45 uur: Muziek en podcasts luisteren op Spotify. En online winkelen, hoe werkt dat?

Graag aanmelden.

Doorlopend en aanmelden is niet nodig.

Digi-Taalexpeditie: Taal is niet zo vanzelfsprekend als je denkt. Hoe is het om dagelijkste taken uit te voeren als je de taal minder goed beheerst? Ontdek hoe belangrijk het begrijpen van taal is met de DigiTaalexpeditie. Dit is een online-escaperoom waarbij je op zoek gaat naar vier sleutels. Los jij de puzzels op binnen de tijd? Kom tijdens onze openingstijden naar Nieuwe Nobelaer en probeer het!

Inleverpunten lastige brieven/e-mails: Eenvoudige taal is nog best lastig. Van fouten kun je leren. We verzamelen de brieven en geven vervolgens tips aan de instanties over het gebruik van eenvoudig taal. Dus lever je brief of tekst met onbegrijpelijke taal in bij het inleverpunt van Nieuwe Nobelaer Bibliotheek of Gemeente Etten-Leur (Stadskantoor). Of stuur die e-mail met onduidelijke tekst door naar taalhuis@nieuwenobelaer.nl.

Aanmelden voor activiteiten

Stuur een mail naar bibliotheek@nieuwenobelaer.nl of bel naar Nieuwe Nobelaer Bibliotheek 076-504 52 00. Of klik op het aanmeldformulier op de website van Nieuwe Nobelaer: www.nieuwenobelaer.nl

Tot ziens in Nieuwe Nobelaer tijdens de week van Lezen & Schrijven!