Deelnemen in het Postcoderoosproject van DuurSaam Etten-Leur

Inwoners en bedrijven van Etten-Leur kunnen deelnemen in het ‘Postcoderoosproject’ via de zonnepanelen op het dak van zwembad De Banakker. Het Postcoderoosproject biedt voor inwoners die zelf geen zonnepanelen kunnen of willen plaatsen op de eigen woning de mogelijkheid zelf energie op te wekken. Gemeente Etten-Leur stimuleert met dit project inwoners en bedrijven om met schone energie te werken. Uiteindelijk is het de bedoeling om besparing in de CO2 uitstoot te bereiken. Gemeente Etten-Leur stelt het dak van De Banakker beschikbaar en DuurSaam Etten-Leur zorgt voor aanleg, onderhoud en exploitatie.

Inschrijven

Dit zonnepanelenproject, waar inwoners van Etten-Leur zich voor kunnen inschrijven, loopt erg goed en is bijna volgeboekt. Inschrijven kan nog via www.duursaam-etten-leur.nl. Als alle zonnepanelen van het zonnepark De Banakker voorzien zijn, dan schrijf je automatisch en vrijblijvend in voor volgende projecten. Als je inschrijft, kom je op een wachtlijst. Toewijzing gebeurt op basis van de volgorde van aanmelding.

Wil je deelnemen in het Postcoderoosproject?
Een zonnecertificaat kost 250 euro per stuk. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor minimaal 4 en maximaal 16 zonnecertificaten. Je investeert en neemt deel voor 15 jaar. Ook huurders kunnen meedoen. Om deel te nemen in dit project moet je lid zijn van DuurSaam (lidmaatschap kost € 10,-- per jaar) en dien je een postcode in de gemeente Etten-Leur te hebben.

Volgende projecten
DuurSaam wil meerdere projecten (zonnedaken) realiseren in Etten-Leur. Voor deze projecten worden geschikte daken gezocht. Op die daken moeten ongeveer 200 panelen geplaatst kunnen worden. Dat vraagt om een dakoppervlak van ongeveer 400 m2. Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Of wil je jouw dak aanmelden? Stuur een email naar secretaris@duursaam-etten-leur.nl.