Alzheimer Café Etten-Leur

 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, maar ook voor hun partner, familie, mantelzorgers, hulpverleners en andere belangstellenden. Tijdens een bijeenkomst van het Alzheimer Café krijgt u meer informatie over dementie, kunt u uw vragen stellen aan deskundigen en kunt u lotgenoten ontmoeten.


Wanneer

De volgende ontmoeting is op donderdag 16 september. Het thema van de avond is ‘Het niet-pluis-gevoel’. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. U bent welkom vanaf 19.00 uur. Let op: Er is een maximum van 25 bezoekers. Tijdens de avond wordt er rekening gehouden met 1,5 meter afstand onderling. Graag aanmelden via mvanoerle@outlook.com of via
06-20053165.

Thema
In de fase voor de diagnose maken mensen zich vaak veel zorgen. Ze merken dat ze dingen vergeten. Of een partner of familielid ziet dat hun gedrag verandert. In deze periode speelt vooral het niet-pluis-gevoel: er klopt iets niet maar men kan of wil daar nog niet de vinger op loggen. Die terugkerende veranderingen duiden soms op beginnende dementie, maar kunnen ook een andere oorzaak hebben. Daarom is het belangrijk om erover te praten en informatie in te winnen.

We praten erover met Ellen Dekkers, casemanager dementie. Ook gaan we in op de afgelopen periode: Hoe was het voor u? In het kader van de Wereld Alzheimer Dag op dinsdag 21 september zal het Alzheimer Café tevens in het teken staan van ‘De vele gezichten van dementie’.


Waar
Het Alzheimer Café is in ’t Warm Hart van Kloostergaard, Bisschopsmolenstraat 272, 4876 AS, Etten-Leur. Het parkeren en de toegang zijn gratis, evenals het eerste kopje koffie of thee.