Fiets of wandel je tijdens de Open Monumentendag door Etten-Leur?

Zaterdag 14 en zondag 15 september is het weer tijd voor de Open Monumentendagen 2019. Er zijn fiets- en wandelroutes gemaakt mét toelichting, die op eigen gelegenheid gefietst of gewandeld kunnen worden. Het thema van Open Monumentendagen van dit jaar is ‘Plekken van plezier: naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier?’ Of dat nu het theater, een dierenparkje, het museum, een park, een sportclub of een café is; het barst in onze gemeente van de monumenten voor ontspanning, vermaak en vrije tijd.

De wandel- en fietsroutes gaan langs Plekken van Plezier waar speciaal voor de Open Monumentendag iets extra’s wordt georganiseerd. Een voorbeeld hiervan is een huisje (nr 45) in het Paulushofje, van het Streekmuseum Etten+Leur. Hier kunnen bijvoorbeeld ook de kinderen ouderwetse spelletjes spelen.

De route ophalen
De routes zijn op papier verkrijgbaar bij de verschillende startpunten: Het Streekmuseum Etten+Leur, het Huysmuseum in het Paulushofje (Markt 45), Hof van Holland op het Van Bergenplein 41 en bij het toeristisch informatiepunt. Er is een fietsroute uitgezet van 10 km, die ook geschikt is voor kinderen, en twee wandelroutes. Een van de wandelroutes is 1,5 kilometer, door het centrum van onze gemeente, en start bij het Paulushofje. Een andere is door Etten-Leur Noord en ook ongeveer 1,5 kilometer. Deze route heeft als startplaats het Hof van Holland. Informatie vindt u op de website van de gemeente Etten-Leur en de Etten-Leur City app.


Wat is er nog meer te doen?
Tijdens de Open Monumentendagen is Het Drukkerijmuseum gratis te bezoeken en scheppen en drukken bezoekers zelf papier. De kermis op Leur is eveneens een bijzondere Plek van Plezier, waarbij kermisexploitantfamilie Reemer met zijn oude cakewalk van 100 jaar oud te bezoeken is.
In de Van Gogh Kerk, de Lambertuskerk en het Trouwkerkje worden bij afwisseling orgelconcerten gegeven (exacte dagen en tijden, zie onderaan dit bericht). Tot slot is Molen De Lelie geopend en kunnen bezoekers nog een keer de ‘Leurse muur’ bezoeken, achter de ingang van het voormalige Turfschip.