Week van de Alfabetisering van 9 tot en met 15 september

1 op de 6 mensen in Nederland van 16 jaar of ouder heeft moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben ze daardoor ook moeite met digitale vaardigheden, solliciteren en geldzaken bijhouden. Ook het voorlezen aan kinderen wordt dan lastig, waardoor ook zij vaak kampen met een taalachterstand. Om meer bewustzijn rondom laaggeletterdheid te creëren organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 9 tot en met 15 september de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze week organiseert Nieuwe Nobelaer Bibliotheek naast de reguliere activiteiten van het Taalhuis, Walk&Talk en Digicursussen 3 extra activiteiten.

Programma Nieuwe Nobelaer Bibliotheek Week van de Alfabetisering:

Dinsdag 10 september

19:00 - 21:00 uur

Avondwandeling 'Maak kennis met Etten-Leur

Woensdag 11 september

18:00 - 20:00 uur

Digitaal Proefmenu

Donderdag 12 september

16:00 - 18:00 uur

Middagwandeling 'Maak kennis met Etten-Leur'

Wandeling 'Maak kennis met Etten-Leur'
Enthousiaste taalvrijwilligers organiseren een wandeling. Ze laten je bijzondere plekken in het centrum zien en vertellen mooie verhalen over Etten-Leur. Ondertussen maak je laagdrempelig kennis met elkaar. Wil je Etten-Leur nog beter leren kennen, andere mensen ontmoeten en samen Nederlands praten? Wandel dan mee! Iedereen is welkom. 

Digitaal Proefmenu

Kom kennismaken met ons digitaal cursusaanbod: Digisterker, Tabletcursus en de Computercursus.
Internet wordt namelijk steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen. Dat gaat tegenwoordig allemaal via het internet. Best ingewikkeld. Wij kunnen je daarmee vooruithelpen. Samen kijken we wat je wil leren en wat bij je past. Natuurlijk mag je het gelijk ook al even uitproberen. Alle activiteiten zijn gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Sluit dus gerust aan en wandel mee!