Gemeente onderzoekt gebruik gemeentegrond in Centrum-Oost en Baai

In Etten-Leur zijn in de loop der jaren steeds meer stukjes openbaar groen van de gemeente in gebruik genomen door inwoners. Deze stukjes groen noemen we ‘snippergroen’. De gemeente is kadastraal eigenaar van deze stukken grond, maar in de praktijk gebruiken inwoners de grond. Over het gebruik van de grond zijn vaak geen afspraken gemaakt. Doordat de huidige situatie niet overeenkomt met de juridische situatie, ontstaan er onduidelijkheden over de rechten (en plichten) van inwoners en gemeente. De gemeente wil gelijke gevallen gelijk behandelen. Daarom wil het gemeentebestuur met alle gebruikers van stukken snippergroen afspraken maken.

 

Onderzoek ingesteld naar het gebruik van gemeentegrond

Al eerder startte de gemeente met een project in de wijk Grauwe Polder, Centrum West en De Grient. Later volgden de deelwijken van Sander-banken. Nu zijn de wijken Centrum-Oost en Baai aan de beurt.

 

Wijk voor wijk

Inwoners van Centrum-Oost en Baai die momenteel gebruikmaken van gemeentegrond ontvangen binnenkort een brief. Daarin staat informatie over welke gemeentegrond ze in gebruik hebben genomen. Ook staat er in de brief of het gebruik kan worden voortgezet.  De gemeente schrijft niet iedereen tegelijk aan, maar hanteert hierin een wijkgerichte aanpak. De eerste brieven zijn verstuurd.

 

Informatie

Meer informatie over het snippergroenproject is terug te vinden op de gemeentelijke website > Inwoner > Wonen en Wijken > Snippergroen.