Woning inbraakveilig

Woninginbraken komen in de gemeente Etten-Leur helaas nog voor en kunnen een enorme impact hebben op de getroffen bewoners. Negen van de tien woningen zijn niet voldoende inbraak werend. Een inbreker staat binnen 30 seconden binnen. Daar is iets aan te doen. Bij een woning die is beveiligd volgens het landelijke Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt tot 80% minder ingebroken.   Uw veiligheid en uw veiligheidsgevoel vinden wij als gemeente erg belangrijk. Wij geven u de mogelijkheid om de kans op een woninginbraak te verkleinen.

 

Kosteloos een Veilig Wonen Scan

De gemeente Etten-Leur werkt daarom samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). We werken hierin samen met Politiekeurmerk-erkende bedrijven uit onze regio. Deze bedrijven mogen de Politiekeurmerk Veilig Wonen scan aan huis uitvoeren. Ook kunnen zij beveiligingsmaatregelen aan huizen uitvoeren. Dankzij deze samenwerking bieden wij u nu een vrijblijvende inspectie (de Veilig Wonen scan) aan. Deze inspectie is kosteloos (normaal zijn hier kosten aan verbonden van gemiddeld € 50,-). De aanpassingen die u doet op grond van het advies veiligheidsmaatregelen aan of in uw huis, zijn wel voor uw eigen rekening.

 

Aanmelding

Zodra u een brief met de aanmeldlink op de mat vindt, kunt u zich aanmelden voor de gratis scan. Vanaf 1 september worden er 500 adressen per maand aangeschreven. Zo proberen we de druk bij de bedrijven die de scan uitvoeren te verdelen. Uiteindelijk krijgen alle woningeigenaren van Etten-Leur een brief met een aanmeldlink!