Jeugdburgemeester

GEMET18028-03-Jeugdburgemeester_Social-Media_1

Word jij de nieuwe jeugdburgemeester?
Jeugdburgemeester word je niet zomaar! Zit je in groep 7 van de basisschool en woon je in Etten-Leur? Vind je het leuk om in de belangstelling te staan? En voor een groep mensen wat te vertellen? Doe dan mee! Je kunt tot 4 oktober solliciteren.

Wat doet een jeugdburgemeester?
De jeugdburgemeester is er bij als er bijzondere momenten zijn in Etten-Leur, bijvoorbeeld als de sleutel wordt overgedragen met carnaval, de opening van de kermis, de Boomfeestdag en de Nationale Dodenherdenking. Je doet dit samen met de burgemeester of een wethouder.
Je houdt hier dan ook een korte toespraak. Daarnaast mag je zelf ook aangeven wat jij belangrijk vindt. Waar wil jij dat meer aandacht voor is om Etten-Leur beter of fijner te maken? Je bent jeugdburgemeester voor de periode van één jaar. Alle activiteiten zijn na schooltijden.

Hoe solliciteer je?
Jij wilt graag de nieuwe jeugdburgemeester worden. Maar hoe doe je dat, solliciteren? We hebben alles voor je op een rijtje gezet. Handig! Gebruik dit stappenplan als spiekbriefje, zo kun je geen belangrijke punten vergeten.

  1. Eerst moeten je ouder(s)/verzorger(s) en je school het goedvinden dat je meedoet. Daarvoor kun je een toestemmingsformulier printen en samen invullen.
  2. Beantwoord daarna de vragen in het sollicitatieformulier
  3. Maak een filmpje waarin je jezelf voorstelt en vertelt waarom jij denkt dat jij de beste jeugdburgemeester van Etten-Leur zou kunnen zijn.
  4. Jouw filmpje en een foto van het ingevulde toestemmingsformulier stuur je vóór 4 oktober via WhatsApp naar 06-830 81 397. Zet je je naam er nog even bij in het berichtje?

Hoe nu verder?
Heb je alles ingeleverd, dan gaat de gemeente aan de slag! Een speciaal team, met daarin ook de burgemeester van Etten-Leur, bekijkt jouw antwoorden en natuurlijk je filmpje. Ook controleren we of je in groep 7 zit van de basisschool, of je woont in Etten-Leur en of je het toestemmingsformulier helemaal hebt ingevuld. 

Op woensdag 6 oktober krijg je bericht of jij één van de drie kandidaten bent die op woensdagmiddag 13 oktober op gesprek mogen komen. Na deze gesprekken kiest het team de nieuwe jeugdburgemeester. Deze mag meteen samen met zijn of haar ouders naar het stadskantoor komen.
Hier zijn ook journalisten bij en de nieuwe jeugdburgemeester mag vertellen waarom het zo leuk is om jeugdburgemeester te zijn en hoe hij of zij Etten-Leur beter wil maken. 
Daarna is de officiële installatie van de jeugdburgemeester tijdens de gemeenteraad op maandag 8 november. Houd deze dag dus alvast vrij in je agenda.
Ook als je niet wordt gekozen als jeugdburgemeester nodigen we je uit om hier bij te zijn. Je mag dan aan de gemeenteraad vertellen wat jij belangrijk vindt in Etten-Leur. Zo krijg jij de kans om jouw ideeën te delen!

Vragen?
Stuur een berichtje via WhatsApp naar 06-830 81 397 of mail naar jeugdburgemeester@etten-leur.nl