Jeugdburgemeester

GEMET18028-03-Jeugdburgemeester_Social-Media_1

Word jij de nieuwe jeugdburgemeester?
Jeugdburgemeester word je niet zomaar! Zit je komend schooljaar in groep 7 van de basisschool en woon je in Etten-Leur? Vind je het leuk om in de belangstelling te staan? En voor een groep mensen wat te vertellen? Doe dan mee! Je kunt tot 19 september solliciteren.

Wat doet een jeugdburgemeester?
De jeugdburgemeester is er bij als er bijzondere momenten zijn in Etten-Leur, bijvoorbeeld als de sleutel wordt overgedragen met carnaval, de opening van de kermis, de Boomfeestdag en de Nationale Dodenherdenking. Je doet dit samen met de burgemeester of een wethouder.
Je houdt hier dan ook een korte toespraak. Daarnaast mag je zelf ook aangeven wat jij belangrijk vindt. Waar wil jij dat meer aandacht voor is om Etten-Leur beter of fijner te maken? Je bent jeugdburgemeester voor de periode van één jaar. Bijna alle activiteiten zijn na schooltijden.

Hoe solliciteer je?
Jij wilt graag de nieuwe jeugdburgemeester worden. Maar hoe doe je dat, solliciteren? We hebben alles voor je op een rijtje gezet. Handig! Gebruik dit stappenplan als spiekbriefje, zo kun je geen belangrijke punten vergeten.

  1. Maak een filmpje waarin je jezelf voorstelt en vertelt waarom jij denkt dat jij de beste jeugdburgemeester van Etten-Leur zou kunnen zijn.
  2. Je ouder(s)/verzorger(s) en je school moeten het goedvinden dat je meedoet. Daarvoor hebben wij het e-mailadres van je ouder(s)/verzorger(s) en van je leerkracht nodig. Vraag het e-mailadres van je ouder en schrijf dit voor jezelf op.
    Vraag aan het begin van het schooljaar het e-mailadres van je juf of meester en schrijf dit ook op.
  3. Beantwoord daarna de vragen in dit sollicitatieformulier voor 19 september. 
  4. Jouw filmpje stuur je ook vóór 19 september via WhatsApp naar 06-830 81 397. Zet je je naam er nog even bij in het berichtje?

Hoe nu verder?
Heb je alles ingeleverd, dan gaat de gemeente aan de slag! Een speciaal team, met daarin ook de burgemeester van Etten-Leur, bekijkt jouw antwoorden en natuurlijk je filmpje. Ook controleren we of je in groep 7 zit van de basisschool, of je woont in Etten-Leur en of we de toestemming van je juf of meester en van je ouder/verzorger hebben gekregen. 

Op vrijdag 23 september krijg je bericht of jij één van de kandidaten bent die op vrijdagmiddag 30 september op gesprek mag komen. Houd 30 september dan ook vrij in je agenda. Na deze gesprekken kiest het team de nieuwe jeugdburgemeester. Deze mag meteen samen met zijn of haar ouders naar het stadskantoor komen.
Hier zijn ook journalisten bij en de nieuwe jeugdburgemeester mag vertellen waarom het zo leuk is om jeugdburgemeester te zijn en hoe hij of zij Etten-Leur beter wil maken. 
Daarna is de officiële installatie van de jeugdburgemeester tijdens de gemeenteraadsvergadering op maandagavond 3 oktober. Houd deze avond dus ook alvast vrij in je agenda. Ook als je niet wordt gekozen als jeugdburgemeester, nodigen we je uit om hier bij te zijn. Je mag dan aan de gemeenteraad vertellen wat jij belangrijk vindt in Etten-Leur. Dit mag, maar hoeft niet. Maar zo krijg jij de kans om jouw ideeën te delen!

Vragen?
Stuur een mail naar jeugdburgemeester@etten-leur.nl.