Arbeidsvoorwaarden

Bij een mooie baan horen goede arbeidsvoorwaarden. Gemeenten hebben een collectieve arbeidsovereenkomst. We volgen natuurlijk de cao Gemeenten én we hebben eigen regelingen. Je leest hier waarop je bij ons kunt rekenen.

Salaris

Elke functie bij de gemeente Etten-Leur is gewaardeerd in een bepaalde schaal. Aan deze schaal is een minimum en een maximum salaris gekoppeld. Wat jij gaat verdienen, hangt af van je werkervaring en opleidingsniveau. Afhankelijk hiervan kan het ook zijn dat je start in een aanloopschaal. Zolang je nog niet aan het maximum van je schaal zit, kun je bij goed functioneren jaarlijks  groeien in je salaris.
 

Verlof

Je krijgt standaard 21 vakantiedagen per jaar (als je fulltime werkt). Werk je deeltijd, dan is dat natuurlijk naar rato. Ook hebben we in Etten-Leur 2,5 dag bijzonder verlof extra in verband met feestdagen en een aantal brugdagen die je voor de helft betaald krijgt. Combineer je jouw werk met bijvoorbeeld zorgtaken? Dan zijn daar goede regelingen voor. Denk aan zorgverlof of ouderschapsverlof wat gedeeltelijk betaald wordt. Heb je behoefte aan meer vrije tijd? Je kunt extra uren verlof bijkopen via het IKB of extra gewerkte uren als tijd voor tijd opnemen.
 

Flexibel werken

Wij werken op kantoor met flexibele werkplekken. Als jouw functie dit toestaat, kan je ook vanuit huis werken. Bij veel functies bepaal je in overleg met jouw leidinggevende en collega’s zelf je werktijden. Standaard werken we 36 uur per week bij een fulltime dienstverband. Werk je extra uren, dan bouw je uren op die je later weer opneemt (tijd voor tijd).
 

Individueel Keuze Budget (IKB)

Het Individueel Keuze Budget is een vrij besteedbaar bedrag van 17,05% van je bruto salaris dat je maandelijks opbouwt. Dit bestaat onder andere uit de vakantie- en eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage. Dit bedrag laat je uitbetalen wanneer jij dat wilt. Je kunt er ook extra verlof mee kopen of binnen bepaalde voorwaarden goedkoper een fiets aanschaffen of een opleiding of training van financieren. Jij bepaalt waar je het voor inzet.
 

Reiskosten

Gemeente Etten-Leur heeft een reiskostenvergoeding voor woon-werk verkeer. Extra reiskosten die je maakt voor dienstreizen, kun je declareren.
 

Pensioen

Je pensioen is erg belangrijk, ook als je nog aan het begin van je loopbaan staat. Wanneer je bij ons in dienst bent, bouw je een goed pensioen op bij het ABP. Met dit pensioen heb je meerdere mogelijkheden, denk aan eerder stoppen met werken, gedeeltelijk doorwerken of variëren in hoogte van het bedrag dat je uitgekeerd krijgt.
 

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel. We bieden je graag de ruimte om te leren en te experimenteren. Dit kan binnen je eigen functie of bijvoorbeeld door mee te werken aan bepaalde projecten. We hebben ook verschillende opleidingsfaciliteiten voor het volgen van trainingen, bijeenkomsten of opleidingen. We werken ook nauw samen met de regio, onder andere met het Mobiliteitscentrum.
 

Overig

Je kunt deelnemen in een collectieve ziektekostenverzekering. Ook kun je deelnemen aan een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering en met korting een pakket afsluiten voor particuliere verzekeringen. Wanneer dit bij je functie past, krijg je een telefoon en/of iPad of laptop.