Krijg weer grip op je financiële situatie met Budgetcoaching

Dreig je in financiële problemen te komen? Of heb je al schulden? Dan kan je vanaf nu ook gratis gebruik maken van budgetcoaching! Gemeente Etten-Leur, Woonstichting Etten-Leur (WEL) en Surplus Welzijn werken samen met jou om je te helpen weer grip te krijgen op je financiën.

NIEUW! Budgetcoaching

Budgetcoaching is een preventieve maatregel: het helpt je om schulden te voorkomen. Maar het helpt je ook om te voorkomen dat je schulden erger worden. Bij budgetcoaching krijgt je 6 maanden persoonlijke begeleiding van een budgetcoach. Een budgetcoach is een geschoolde vrijwilliger. Hij of zij maakt jou bewust van je inkomsten- en uitgavenpatroon. Met praktische tips, workshops en huisbezoeken helpt de budgetcoach je om weer grip te krijgen op je financiële situatie.

Gratis hulp voor iedereen

De hulp is gratis en niet alleen voor mensen met een laag inkomen. Schuldproblemen komen overal voor. Budgetcoaching is dan ook voor iedereen die grip wil krijgen op zijn of haar financiële situatie. Help jezelf, door gebruik te maken van de aangeboden hulp!

Voor budgetcoaching ga je naar Surplus Welzijn

Wil je gebruik maken van budgetcoaching? Je kunt met al je vragen naar Surplus Welzijn. Zij beschikken over geschoolde vrijwilligers. En als het nodig is, komt er professionele hulp om de hoek kijken. Neem direct contact op met Surplus Welzijn via (076) 5016450. Mailen kan naar Annemieke.jacobs@surpluswelzijn.nl of wilma.van.de.kar@surpluswelzijn.nl.

Bestaande ondersteuning bij financiële problemen

Budgetcoaching is een aanvulling op het bestaande aanbod van ondersteuning bij financiële problemen. Naast budgetcoaching kan je ook gebruik maken van lichte, kortdurende hulp. Je neemt dan deel aan workshops. Of je doet de voorzieningencheck, waarbij je samen met een vrijwilliger kijkt of er toeslagen op jou van toepassing zijn (en die meteen aanvraagt). Bij grotere schulden of problemen, val je onder schuldhulpverlening of ontvang je psychosociale hulp. Voor deze vormen van hulp kan je bij de gemeente of bij WEL aankloppen.

Zoeken