Onthulling eerste bord BuurtWhatsApp in wijk Hooghuis

Herkenbaar: Borden BuurtWhatsApp

Dinsdag 15 december is het eerste bordje van de BuurtWhatsApp geplaatst in wijk Hooghuis. Andere wijken volgen snel.

 

BuurtWhatsApp: Wat is het?

Een BuurtWhatsApp is een WhatsAppgroep, waarin buurtbewoners elkaar kunnen waarschuwen voor verdachte situaties of personen in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Wanneer zij iets zien dat zij niet vertrouwen, melden zij dit in de groep. De rest van de bewoners is op de hoogte en kan de verdachte in de gaten houden.

 

Succesvol

In verschillende dorpen en steden in Nederland is de BuurtWhatsApp een succes. In Etten-Leur zijn er BuurtWhatsApps in de wijken Hooghuis (250 leden), Hoge Neerstraat (80 leden), Keen en Schoenmakershoek (250 leden) en de Baai.

Daarnaast is er in Centrum-Oost, Centrum-West en Grauwe Polder Buurtpreventie, waarbij leden in hesjes rondes lopen in de wijk. In januari en februari komen er nog buurtpreventiegroepen bij in de Baai en Banakkers.

In het Buitengebied van Etten-Leur zijn actief: Buurtalert Zundertseweg, Buurtpreventie Bankenstraat, Buurtpreventie Zevenbergseweg, Buurtpreventie Attelaken.

Burgerinitiatief

BuurtWhatsApp is een burgerinitiatief. Is er spoed geboden, omdat u bijvoorbeeld een verdachte situatie ziet, bel dan met het alarmnummer 112. Met het nummer 0900-8844 kunt u bellen voor al uw niet-spoedeisende vragen of problemen. Laat door middel van een WhatsApp bericht aan elkaar weten dat 112 is gebeld, zodat er geen dubbele meldingen gedaan worden.

 

Melding

Zoeken