Voetjesactie in Grauwe Polder en Centrum-Oost

Donkere dagen offensief maakt inwoners alert

Donderdag 10 december was er een ‘voetjesactie’ in de wijken Grauwe Polder en Centrum-Oost. Om inwoners alert te maken op inbraakrisico hebben politie, buurtpreventisten en de BOA’s van de gemeente Etten-Leur deze actie uitgevoerd.

Donkere dagen

Tijdens de ‘donkere dagen’ is er een grotere kans op inbraak. Inbrekers slaan graag hun slag nu het vroeg donker wordt. Politie, buurtpreventie en de BOA’s hebben tijdens deze actie gelet op niet afgesloten poorten, inbraakgevoelige situaties (zoals containers achter de woning) en het voorkomen van autodiefstal. Dit deden zij door middel van het achterlaten van ‘voetjes’ in de achtertuin.

De voetjes gingen gepaard met een folder met tips tegen auto-inbraken en flyers waarop vermeld staat geen waardevolle spullen in een voertuig laten liggen.

Succesvolle waarschuwing

De actie vond plaats in de wijken Grauwe Polder en Centrum-Oost. In de wijk Grauwe Polder zijn 1100 poorten/schuurdeuren/garagedeuren gecontroleerd. Ongeveer 100 van deze poorten/schuurdeuren waren niet afgesloten. In de wijk Centrum-Oost zijn ongeveer 600 poorten/schuurdeuren/ garagedeuren gecontroleerd. Hiervan waren 16 poorten niet afgesloten. De actievoerders hopen zo op ludieke manier mensen een signaal af te geven hoe eenvoudig risico’s op inbraak verminderd kunnen worden.

Melding

Zoeken