Algemene informatie over het wijkteam

Het wijkteam: Voor alle kleine en grote vragen dichtbij!

Heb je vragen over of problemen met opvoeden, gezondheid, met werken of met geld? En kom je er zelf niet uit? Dan kan je sinds 1 januari 2015 voor advies, ondersteuning of hulp terecht bij één van de vier wijkteams in Etten-Leur.

Wat is het wijkteam?

Het wijkteam is een team van 4 professionals met een verschillende achtergrond:

  • De jeugdprofessional, voor vragen over opvoeden
  • De Wmo-consulent, voor vragen over langer thuis wonen
  • De wijkwerker, voor vragen over meedoen in de samenleving
  • De wijkzuster, voor vragen over zorg

Deze professionals hebben veel contact met andere organisaties, zoals verenigingen, bonden en het Werkplein. Je kan daarom met al je vragen bij het wijkteam terecht. Of je nu zelf een vraag hebt of als je je zorgen maakt om een vriend of je buren.

Wat doet het wijkteam?
Als je een vraag stelt aan het wijkteam, zoekt de professional samen met jou naar een oplossing. Soms ben je geholpen met alleen een advies. Soms kan je omgeving (vrienden, familie of buren) helpen. Als dat niet voldoende is, zorgt de medewerker van het wijkteam ervoor dat je snel de juiste ondersteuning krijgt. Welke ondersteuning dat is, spreek je af tijdens het keukentafelgesprek.


Een keukentafelgesprek, wat is dat?

Tijdens dit gesprek leg je uit wat je vraag precies is en wat je gewenste situatie is. Samen met de medewerker van het wijkteam kijk je wat nodig is om dat te bereiken. En welke aanvullende ondersteuning daarvoor in jouw specifieke situatie passend is. Het gesprek vindt meestal bij jou thuis plaats. Maar je kunt er ook voor kiezen om ergens anders af te spreken. Je mag altijd iemand uitnodigen die met je meedenkt. Bijvoorbeeld een familielid, een vriend of een cliëntondersteuner.

Waar vind ik het wijkteam?

Het wijkteam is op 4 locaties te vinden. Je kunt zelf kiezen naar welk wijkteam je gaat. Het wijkteam dat bij jou in de buurt zit, weet het meeste over jouw wijk. Maar als een andere locatie makkelijker is, bijvoorbeeld vanwege de inlooptijden of omdat je toch in de buurt moet zijn, ben je ook altijd daar welkom!


Hoe kan ik een vraag stellen aan het wijkteam?

Heb je een vraag? Kom dan eens langs tijdens één van de spreekuren. Maak je liever een afspraak? Bel met (076) 502 40 30 of stuur een e-mail naar wijkteam@etten-leur.nl. Alle informatie over het wijkteam is te vinden op www.ettenleurdoethetgewoon.nl/wijkteam


 

 

Wijkteam

Zoeken