Gratis Milieubarometer

Duurzame ontwikkeling staat hoog in het vaandel. Daarom biedt de gemeente Etten-Leur u de kans om een jaar lang gratis gebruik te maken van de Milieubarometer. De Milieubarometer is een handig online programma waarmee u de milieubelasting van uw organisatie eenvoudig in beeld kunt brengen. Per organisatie wordt maximaal één gratis startabonnement verstrekt ter waarde van €198,- excl. btw.

De Milieubarometer

De Milieubarometer wordt inmiddels gebruikt door honderden bedrijven door het hele land (bekijk hier het overzicht van de deelnemende branches: https://www.milieubarometer.nl/voorbeelden/ ). De gebruikers zijn vaak zeer enthousiast over de mogelijkheden. Het instrument toont namelijk uw CO2 voetafdruk en is daardoor geschikt voor ISO 14001 en de CO2 Prestatieladder. De resultaten worden weergegeven in heldere grafieken en tabellen en met één druk op de knop kan een rapportage worden gemaakt. Daarnaast zijn de Erkende Maatregelen in de Milieubarometer opgenomen. Dit zijn de maatregelen die zich binnen vijf jaar terugverdienen. Bedrijven die deze maatregelen toepassen, voldoen aan de wettelijke verplichting om energie te besparen.

Kortom, het is een handig hulpmiddel om uw vorderingen op gebied van duurzaam ondernemen bij te houden en te tonen aan klanten, relaties en overheden.

Gratis startabonnement

Bij het startabonnement op de Milieubarometer zijn tevens de online programma’s MVO-balans en Kansen bij Verkassen inbegrepen. De MVO-balans is een hulpmiddel bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dit instrument is goed bruikbaar voor ISO 14001 en 26000, omdat u hierin uw milieudoelen kunt vastleggen en de voortgang kunt registreren. Kansen bij Verkassen geeft inzicht in de mogelijkheden voor duurzaam (ver)bouwen en verhuizen.

Het gratis startabonnement is vanaf uw aanmelding geldig tot het einde van het opvolgende kalenderjaar. Wilt u daarna van de Milieubarometer gebruik blijven maken, dan bedraagt dit €65,- per jaar. Wanneer u uw abonnement wilt uitbreiden, bijvoorbeeld voor andere vestigingen, dan kost dit €65,- per jaar per abonnement.

Informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie op www.milieubarometer.nl.

Aanmelden? Dat kan via: https://online.milieubarometer.nl/aanmelden/ettenleur/.


Contactpersoon Gemeente Etten-Leur

Jac Beekers T 076–502 4358 E jac.beekers@etten-leur.nl